Itele©t  
 | Początek | Rejestracja | Odpowiedz | Szukaj | |
Konkurs ITele©t www.elsa.superhost.pl community built on miniBB / Konkurs ITele©t /

Najczęściej zadawane pytania

:  1  2  »» 
Organizatorzy
Członek
#1 | Posted: 18 Mar 2010 09:36
Odpowiedz 
Szanowni Państwo,

W nawiązaniu do licznych pytań dotyczących adresatów Konkurs, uprzejmie informujemy, że zgodnie z Regulaminem, w Konkursie mogą brać udział wyłącznie studenci IV i V roku prawa.

Prosimy także o nadsyłanie rozwiązania tylko jednego z kazusów konkursowych.

Przypominamy, że całkowita objętość pracy nie powinna przekraczać 9.000 znaków (ze spacjami), jednak nie więcej niż 5 stron A4.
matee
Członek
#2 | Posted: 18 Mar 2010 23:34
Odpowiedz 
Witam,
Czy jeśli chodzi o wymóg 9 tysięcy znaków to jest on całkowicie nieprzekraczalny i skutkuje odrzuceniem pracy? Coś mi się wydaje, że z racji na przesyłanie wydrukowanych prac weryfikacja tego kryterium będzie kłopotliwa:)
Pozdr
Mateusz B.
Anonimowy
#3 | Posted: 19 Mar 2010 07:41
Odpowiedz 
Zawsze można przeskanować pracę jakimś programem, który rozpoznaje tekst i już będzie wiadomo ile jest znaków :)
Poza tym trochę nie w porzadku by było, żeby ten punkt regulaminu nie był przestrzegany, bo na pewno część osób ograniczy się w swoich wywodach do 9000 znaków. A to wbrew pozorom nie jest aż tak dużo. W pracy z np. 11000 znaków będzie więcej informacji na dany temat niż w pracy z 9000, więc większa praca ma większe szanse na wygraną.

Pozdrawiam
Organizatorzy
Członek
#4 | Posted: 20 Mar 2010 17:59
Odpowiedz 
Szanowni Państwo,

Po pierwsze jury kieruje się zapisami Regulaminu, a następnie po prostu „zdrowym rozsądkiem”.

Dyscyplina dotycząca objętości tekstu wynika bezpośrednio z Regulaminu (§ 7 pkt 2). O ile znaków raczej Jury nie liczy - tu obowiązuje w szczególności zasada zdrowego rozsądku - to na pewno prace przekraczające 5 stron A4 są odrzucane.
Anonimowy
#5 | Posted: 26 Mar 2010 23:53
Odpowiedz 
Czy składniki opinii takie jak wstęp, wymienenie aktów prawnych, na których opiera się opinia, dokumentów poddanych analizie,klauzula poufności, i inne elementy, takie miejsce, data sporządzenia, nazwa kancelarii są wliczane do limitu słów? Jeśli tak, to czy można je pominąć jako oczywiste?
Organizatorzy
Członek
#6 | Posted: 29 Mar 2010 14:24
Odpowiedz 
Szanowni Państwo,

Decyzja jakie elementy umieścić w pracy należy do autora. Wszystkie elementy są wliczane do limitu znaków.
Anonimowy
#7 | Posted: 9 Kwi 2010 10:25
Odpowiedz 
Otrzymał ktoś potwierdzenie e-mailem o nadejściu swojej pracy konkursowej?
Anonimowy
#8 | Posted: 9 Kwi 2010 17:43
Odpowiedz 
wlasnie nie a dziśjest juz 9 a jutro sobota
Anonimowy
#9 | Posted: 9 Kwi 2010 17:51
Odpowiedz 
Ja też nie, więc pewnie nikt nie dostał albo niewiele osób.
Anonimowy
#10 | Posted: 10 Kwi 2010 16:49
Odpowiedz 
Czy Organizatorzy mogliby podać informację o ilości prac, które wpłynęły?
Ewentualnie również informację o ilości spraw, które do konkursu z różnych względów nie zostały zakwalifikowane?
Organizatorzy
Członek
#11 | Posted: 10 Kwi 2010 23:53
Odpowiedz 
Na Konkurs napłynęło 95 prac, 9 prac zostało zdyskwalifikowanych.
Anonimowy
#12 | Posted: 11 Kwi 2010 11:32
Odpowiedz 
ja dostalam wczoraj potwierdzenie
student
Anonimowy
#13 | Posted: 14 Kwi 2010 12:16
Odpowiedz 
Mam pytanie czy przed Galą Finałową będą wysyłane do osób, które brały udział w konkursie informacje o tym kto wygrał i które miejsce zajął, czy też o wszystkim dowiemy się ze strony internetowej?
Organizatorzy
Członek
#14 | Posted: 14 Kwi 2010 14:17
Odpowiedz 
Informacja o zwycięzcy Konkursu i osobach wyróżnionych jest podawana dopiero podczas Gali Finałowej, a później publikowana na stronie internetowej.
Anonimowy
#15 | Posted: 15 Kwi 2010 04:31
Odpowiedz 
Rozumiem ze chodzi o trzymanie nas w napięciu i zgromadzenie jak największej liczby uczestników na gali, ale ja osobiście wolałabym wiedzieć wcześniej, ze względu na pracę do godz. 19 nie za bardzo mogę się zwolnić, jeśli nie jest to coś ważnego, pewnie nie jestem jedyna, więc może wcześniejsze poinformowanie zwycięzców i wyróżnionych chociażby telefonicznie ułatwiłoby sprawę?
 :  1  2  »» 
Twoja odpowiedź

» Login  » Hasło 

miniBB®